24/01/2021 | 18:41
You are here:  / Drama / Komedija / Novice / Ogledali smo si pet pilotov, ki jih je ponudil Amazon

Ogledali smo si pet pilotov, ki jih je ponudil Amazon

Amazon je na zadnji avgustovski dan objavil pilotne epizode petih serij, ki jih bo v prihodnosti morebiti uresničil. Do konca septembra bodo zbirali podatke o priljubljenosti (gledanost, omenjanje na družabnih medijih, kritiki), v Ekranu pa si upamo že napovedati, kateri bodo videli vsaj eno sezono.

Na izbiro so nam dali dve drami in tri komedije: Hand of God, Hysteria, The Cosmopolitans, Really in Red Oaks. Vse si lahko ogledate brezplačno na Amazonovi strani.

Hand of God

hand-of-god

Igrajo: Ron Perlman, Dana Delany, Andre Royo, Garret Dillahunt

Marc Foster (World War Z) si je zamislil temačno zgodbo o pokvarjenem sodniku, ki je znan po najhujših kaznih, sliši pa na ime Pernell Harris. Četudi ni bil nikoli veren, se nenadoma zaplete v versko skupnost/kult Hand of God, katere voditelj je prevarant. Sodnikov sin je pred kratkim storil samomor in leži v bolnišnici, priključen na aparate. Ustrelil se je, ker je nekdo pred slabim letom pred njegovimi očmi posilil ženo. Pernell sliši božji glas in se odloči, da bo sodobni Salomon, neusmiljeni sodnik in prinašalec pravice.

Pilot je obetaven, zgodba zanimiva in ravno dovolj temačna, igralska zasedba pa izredno dobra.

Hysteria

hysteria

Igrajo: Mena Suvari, Adam Canto, T.R. Knight

Ta triler je že od začetka napet. Med ljudmi razsaja čudna bolezen, ki povzroča hude krče. Nevrologinja Logan Harlen (Suvari) raziskuje vzroke in ko ga najde, ugotovi, da prihodnost ni svetla. Poleg tega Harlen skriva temačno preteklost, v kateri je tudi umor.

Kritiki sicer niso preveč navdušeni, a če da Amazon seriji priložnost, jo bomo pogledali že zaradi glavne igralke.

The Cosmopolitans

cosmopolitans

Igrajo: Adam Brody, Chloe Sevingy, Adriano Giannini

Predstavljajte si Američane, ki pridejo v Pariz in tam počnejo stvari, ki naj bi jih počeli Parižani. Četverica izseljencev poskuša preživeti v mestu luči, medtem pa filozofirajo o ljubezni in življenju. Videti je kot bi Woody Allen posnel serijo o najljubšem mestu, če bi najljubše mesto bil Pariz.

Really

really

Igrajo: Sarah Chalke, Selma Blair in Jay Chandrasekhar

Zgodba pripoveduje o poročenem paru iz klišejskega ameriškega predmestja s pokošenimi tratami in belimi ograjami. Chalke in Chandrasekhar sta sicer simpatična, a odsotnost cenzure, ki si jo lahko privošči Amazon, je bila zapravljena za kup prizorov oralnega seksa in govorjenje o oralnem seksu.

Red Oaks

red-oaks

Igrajo: Craig Roberts, Oliver Cooper, Paul Reiser

Amazonove ponujene komedije torej niso nič kaj prida, a Red Oaks bi znal biti rešilna bilka. Zgodba se vrti okrog judovskega podeželskega kluba, Craig Roberts pa igra mladeniča brez cilja v življenju, ki se odloči, da bo v klubu učil tenis. Nekako me spomni na kultno trapasti film Caddyshack, a glede na to, da je producent Steven Soderbergh, režiser pa David Gordon Green (Pineapple Express), rezultat ne bo nujno polomija.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x