18/01/2019 | 02:08
You are here:  / Drama / Novice / Uncategorized / V drugi sezoni The Crown tudi zvezda serije Dexter

V drugi sezoni The Crown tudi zvezda serije Dexter

Od druge sezone The Crown nas loči še kar nekaj mesecev, a kljub temu že vemo za nekatera znana imena, ki se bodo pridružila ustaljeni igralski zasedbi.

V vlogi Johna in Jackie Kennedy, ki sta junija 1961 obiskala London, se bosta preizkusila Michael C. Hall, najbolj poznan po vlogi Dexterja iz istoimenske serije in pa Jodi Balfour (Quarry, Almost Anything). V vlogi moža sestre kraljice Elizabete, Margaret, pa bo nastopil Matthew Goode, ki ima za seboj že kar zajeten nabor vlog. Med drugim je zaigral v Downtown Abbey in The Imitation Game.

In kaj še vemo o prihajajoči sezoni? Zgodba se bo odvijala med letoma 1955 in 1964. Princesa Margaret (Vanessa Kirby) se poroči s fotografom Antonyjem-Armstrongom Jonesom, potem ko izve, da je njen bivši Peter Townsend zaročen z drugo žensko. Kmalu po poroki Margaret rodi hči in sina, Sarah in Davida.

Medtem bo imela kraljica Elizabeta (Claire Foy) polne roke dela z zunanjimi ministri. Leta 1957, le dve leti po tem, ko zasede položaj, Anthony Eden (Jeremy Northam) odstopi, zato je kraljica primorana najti njegovo zamenjavo. Harold Macmillan, ki je zamenjal Edena, je bil na položaju do leta 1963.

Poleg tega ne bo manjkalo napetosti tudi v kraljičinem zasebnem življenju. Konec prve sezone je bil kraljičin zakon na veliki preizkušnji, saj se Phillip (Matt Smith) nikakor ni mogel sprijazniti z ženino novo vlogo monarhinje. Pisec Peter Morgan je razkril, da bo v drugi sezoni več poudarka na Phillipu in njegovemu sinu, princu Charlesu. Proti koncu sezone lahko pričakujemo tudi prihod novih članov kraljeve družine, princev Andrewa in Edwarda.

The Crown je dobila že več nagrad, med drugim zlatega globusa za najboljšo TV serijo. Globusa za najboljšo igro je prejela tudi Claire Foy, nagrada Critics’ Choice Television Award za najboljšo stransko vlogo pa je šla v roke Johnu Lithgowu.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x