13/08/2020 | 23:05
You are here:  / Drama / Napovedniki / Novice / Uncategorized / Video / The Handmaid’s Tale na Hulu dobila drugo sezono

The Handmaid’s Tale na Hulu dobila drugo sezono

Po samo štirih predvajanih epizodah so pri Hulu, ki enako kot Netflix nudi vsebine na zahtevo, potrdili drugo sezono drame, ki spremlja June (Elisabeth Moss), ki je prisiljena živeti kot priležnica v fundamentalistični teokratski diktaturi bližnje prihodnosti.

Prvo epizodo provokativne serije si je ogledalo več gledalcev, kot katerokoli drugo serijo na Hulu, zato je druga sezona edina logična poteza. Serija je sicer posneta po romanu Margaret Atwood in govori o življenju v distopični družbi Gilead, totalitarnem režimu, ki je bil nekoč znan kot Združene države Amerike. June oziroma Offred, kot jo kasneje preimenujejo, je kot ena redkih plodnih žensk zaposlena kot dekla v gospodinjstvu Poveljnika in pripada kasti žensk, prisiljenih v spolno podrejenost. V strašljivi družbi bližnje prihodnosti se mora Offred spretno prilagajati zahtevam Poveljnikov, se soočati z njihovimi krutimi ženami, domačimi sodelavkami in drugimi deklami. Offred ima le en cilj: preživeti ter najti svojo hčer, ki so ji jo nekoč odvzeli.

V seriji kar mrgoli znanih imen. Poleg Elisabeth Moss, ki je verjetno najbolj znana po vlogi Peggy Olson v Mad Men, igrajo še Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Samira Wiley, Max Minghella in Ann Dowd.

Priljubljenost serije gre pripisati tudi relevantni tematiki. Ideja o družbi, v kateri nimajo ženske nikakršnih pravic, se v luči trenutnega političnega dogajanja v ZDA ne zdi tako oddaljena. Serija postreže z zelo nazornimi scenami nasilja, ki se ne zdijo nerealistične. In to je že samo po sebi strašljivo.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x