19/01/2021 | 13:06
You are here:  / Seznami / 7 najbolj čudnih stvari na Netflixu ta hip

7 najbolj čudnih stvari na Netflixu ta hip

Četudi ima Netflix, ki je na voljo Slovencem, le slabih 18 odstotkov vsebin, do katerih lahko dostopajo Američani, se v tem močvirju, ki krade čas, najdejo nenavadne in bizarne stvari. Ker nihče nima toliko časa, da bi pogledal vseh 500 ur filmov, smo namesto vas poiskali točno to: čudno in zmešano.

Unacknowledged (2017)

Unacknowledged (Nepriznan) je “dokumentarec”, ki se ukvarja s tajnimi dokumenti, povezanimi z nezemljani. Ustvarjalci so se pogovarjali z vohuni in generali, ter nekako povezali neznane leteče predmete, Johna F Kennedyja in Marilyn Monroe. Pravijo, da se je skrivni državni udar v Ameriki začel dogajati že leta 1950… Zanimiva oddaja, če jo jemlješ z ogromno rezerve.

Kung Fury (2015)

Še en film, ki je načrtno tako slab, da je dober (oh, subverzivnost!), je Kung Fury. Detektiv iz Miamia (ki je videti kot Daniel iz Karate Kid, ima kung-fu supermoči. S časovnim strojem se odpravi v preteklost, da ubije Hitlerja. A stvari se sfižijo in Hitler pride v osemdeseta, hoče spet zavzeti svet. Ne pozabimo na Triceracopa, policista, ki je pol človek, pol dinozaver; na Thorja; na Barbarianno, vikinško bojevnico z brzostrelko, ki jaha volka… In na Hasselhoffa, ki posodi glas Hoffu 9000.

The Similars (2015)

Gledalcu je že od začetka jasno, da The Similars ne bo povsem običajen ZF film. Vsa zgodba se odvija na avtobusni postaji, kjer so na nevihtno noč leta 1968 ujeti neznanci. Vsak od njih doživi napad in pade v nezavest, ko pa se zbudi, je srhljivo drugačen.

Mindhorn (2017)

Pozabljeni igralec, ki je najbolj znan po detektivski seriji iz osemdesetih, mora sodelovati s policijo, saj po mestu mori serijski morilec, ki hoče govoriti samo z njim. Ne z igralcem, z likom, detektivom Mindhornom, ki s posebnim kibernetskim očesom “vidi” resnico. Seveda za filmom stoji Steve Coogan.

Sharknado (2013)

Seveda ne smemo pozabiti na Sharknado in njegova tri nadaljevanja (The Second One, Oh Hell No!, The 4th Awakens), katastrofalno dober film o najhujši katastrofi, ki vas lahko doleti: tornado, narejen iz morskih psov. Film je parodija, ki se jemlje resno, a v bistvu ne. Je eden tistih filmov, ki je tako slab, da je dober – a načrtno.

He Never Died (2015)

Kaj porečete, če vam povem, da obstaja nadnaravna noir grozledija (grozljivka-komedija), v kateri odlični Henry Rollins igra nesmrtnega ljudožerskega samotarja, ki mu ugrabijo hči (za katero je ravnokar izvedel), njegov glavni osumljenec pa je lokalni kriminalec, ki ga igra Steven Ogg (Trevor iz GTA V)? Nič vam ni treba reči, le oglejte si ta biser bizarnosti.

Daemonium (2015)

Špansko govoreči svet ve, kako narediti dobro grozljivko. A če nimate volje za mojstrovine Guillerma del Tora, če vas zgodba, koherentnost in razvoj likov ne zanimajo, imate pa radi bizarno akcijo in kup demonov, potem je Daemonium za vas. Film ima upravičeno slabo oceno (4,3), ampak za tiste čase, ko si hočete ogledati nekaj hudo bizarnega, bo dober.

Smo katerega pozabili? Napišite v komentar!

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x