13/04/2021 | 03:56
You are here:  / Seznami / Podcast Glave: Epizode za ljubitelje TV serij

Podcast Glave: Epizode za ljubitelje TV serij

Podcast Glave, je eden izmed čudovitih podcastov v mreži Apparatus, ukvarja pa se predvsem s preživljanjem prostega časa: TV, film, pop kultura, itd. Doslej sta Boštjan Gorenc Pižama in Anže Tomić posnela 37 epizod, tu pa se bomo osredotočili na tiste, ki jih mora slišati vsak ljubitelj TV serij. Seveda vam priporočamo poslušanje vseh epizod, predvsem pa sledeče.

Igra prestolov (001, 002, 003, 005, 006, 008, 014, 025, 029, 030, 032, 033, 034)

game-of-thrones

Glede na to, da je Pižama prevajalec knjižne oblike Iger prestolov, lahko z veseljem pričakujemo, da je ogromno epizod posvečenih prav tej temi. Trinajst epizod je skoraj izključno posvečenim seriji Game of Thrones, zato njeni oboževalci veliko poslušanja pred seboj.

Luther in angleške drame (007)

luther

Boštjanu in Anžetu se pridruži Nina Kožar, s katero pogledajo zgodovino serije Luther, predebatirajo tretjo sezono, se vprašajo, zakaj so angleške drame boljše od ameriških in med drugim omenijo Prime Suspect, The Fall in A Touch of Cloth. (glej tudi 009 in 010)

Breaking Bad (013 & 015)

breaking-bad

Anže z Matevžem Luzarjem in Domnom Savičem obdela fantastično serijo Breaking Bad, v drugi epizodi pa s Savičem komentira njeno zadnjo epizodo. (Ki je bila, mimogrede, neverjetno dobra.)

Najboljše TV serije jeseni 2013 (019)

brooklyn-99

Medtem ko si lahko ogledate napovedi za letošnjo jesen, sta se Pižama in Anže konec lanskega novembra osredotočila na dobre serije, ki so ju presenetile od konca poletja. Omenita Brooklyn 99, Hello Ladies, The League, Modern Family, The Middle, Wrong Mans, Ambassadors, The Crazy Ones in Raising Hope.

Sherlock (022 & 023)

sherlock

V prvi epizodi se Pižami in Anžetu znova pridruži strokovnjakinja za britansko TV zabavo, Nina Kožar, ki ju navduši za serijo Sherlock, v naslednji pa se preostanka sezone poleg stalne dvojice lotita še Matevž Luzar in Nejc Štukelj. Slišali boste vse o Sherlocku Holmesu, o ameriški verziji Elementary, o zarotah glede Sherlocka in Moriartyja, dotaknejo pa se tudi dveh slovenskih serij: Mamin dan in Življenje Tomaža Kajzerja.

True Detective (025 & 027)

true-detective

Dvojici se v prvi epizodi pridruži Sergej Hvala (Sneti), ki se skupaj z njima navduši nad odlično serijo True Detective, v drugi epizodi pa se nad njo navdušuje Jonas Žnidaršič. Z njim se pogovorita o vlogi okolja, v katerem se odvijajo zgodbe, ter o Jonasovih najljubših serijah: The Wire, Sopranos, Big Love in Breaking Bad.

House of Cards (028)

house-of-cards

Dvojica in Matevž Luzar se lotijo neverjetne Netflixove serije House of Cards, se pogovorijo o Netflixu samem (tudi kako ga odkleniti v Sloveniji), se dotaknejo Maminega dneva in True Blood, medtem pa še vržejo nekaj besed o Kevinu Spaceyu in Davidu Fincherju.

 

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x