24/01/2021 | 19:26
You are here:  / Drama / Napovedniki / Sci-Fi / Uncategorized / Video / Zakaj je Stranger Things ena boljših serij ta hip

Zakaj je Stranger Things ena boljših serij ta hip

V sredini julija je Netflix lansiral še eno serijo lastne produkcije, nadnaravno dramo Stranger Things. Že v nekaj tednih je popolnoma osvojila gledalce, zato smo se odločili, da ji namenimo nekaj vrstic.

Serija je postavljena v majhno mestece v Indiani v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Zgodba se vrti okrog izginotja 12-letnega Willa. Čeprav večina njegovih sokrajanov meni, da je ušel od doma in se zatekel k očetu, resnica ne bi mogla biti bolj drugačna. Da gre za nekaj bolj resnega, so prepričani tudi Willovi trije najboljši prijatelji in njegova mama, ki jo igra Winona Ryder.

winona

Nostalgična osemdeseta

Vsem, ki se jim toži po starih časih, ko še ni bilo pametnih telefonov, družbenih omrežij in Pokemonov, bo serija zagotovo všeč. V njej namreč kar mrgoli referenc na pop kulturo tistega časa, prava paša za oči pa so tudi garderoba in frizure igralcev. Kmalu se nam obeta tudi soundtrack z glasbo iz serije.

barbara

Igralska zasedba

Brez izjemnega igralskega talenta bi bila serija težko to, kar je. Winone Ryder najbrž ni potrebno posebej predstavljati. Čeprav jo bolj poznamo po njenih najstniških vlogah iz 90-ih, se kot mati samohranilka, ki si na vse kriplje prizadeva najti svojega izgubljenega sina, odlično odreže.

Ob omembi igralske zasedbe ne smemo prezreti niti podmladka. Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin in Gaten Matarazzo prepričljivo odigrajo svoje vloge zvedavih najstnikov. Prava zvezda serije je nedvomno Eleven, ki jo igra Millie Bobby Brown. Eleven pobegne iz vladnega raziskovalnega laboratorija ter s svojimi nadnaravnimi sposobnostmi fantom pomaga pri iskanju Willa. Čeprav ji producenti niso namenili veliko besedila, Millie pozitivno preseneti z izjemno igro, sploh za 12-letnico.

eleven

Druga sezona še ni bila potrjena, a glede na to, da je bila serija odlično sprejeta, obstaja velika verjetnost, da jo bomo gledali tudi naslednje poletje.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x