05/08/2020 | 09:28
You are here:  / Drama / Novice / Video / Kaj vemo o zadnji sezoni Hiše iz kart?

Kaj vemo o zadnji sezoni Hiše iz kart?

Potem ko je javnost pretresla novica o obtožbah domnevnega spolnega nadlegovanja s strani Kevina Spaceyja, so se mnogi spraševali, kaj to pomeni za Hišo iz kart, eno najbolj priljubljenih Netflixovih serij. Potem, ko so produkcijo šeste sezone začasno prekinili, Spaceyja pa odslovili, so z Netflixa končno sporočili, kakšna usoda čaka z emmyjem nagrajeno serijo. Prihajajoča sezona, s snemanjem katere naj bi nadaljevali v začetku prihodnjega leta, se bo vrtela okrog Robin Wright oziroma njenega lika Claire Underwood. Spomnimo: peta sezona se je končala s Claire na predsedniški funkciji, kar je vsekakor postavilo dobre temelje za šesto sezono, še posebej v luči nedavnih obtožb proti Spaceyju.

A odslovitev protagonista se je za pisce serije izkazala za velik izziv, še posebej zato, ker je bil scenarij že napisan, posneli pa so dve epizodi. V zadnjem mesecu je bilo veliko ugibanj o tem, kakšna usoda čaka preračunljivega Franka Underwooda. Medtem ko so nekateri navijali za to, da bi ga preprosto ubili, so se drugi posluževali bolj kreativnih pristopov. Tako je na spletu zaživela peticija, s katero bi v njegove čevlje stopil Kevin James, ki je najbolj znan po vlogi dostavljavca Douga Heffernana v seriji Domače kraljestvo. Trenutno je zbranih že več kot 40 tisoč podpisov.

Ne glede na to, kakšno pot bodo scenaristi ubrali v zadnji sezoni, ki bo obsegala zgolj 8 epizod, dejstvo je, da se bo uresničila napoved Claire Underwood iz zadnje epizode prejšnje sezone. V zadnjem kadru se namreč ozre v kamero in izjavi: “My turn.” (Zdaj sem jaz na vrsti.)

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x