22/09/2021 | 10:04
You are here:  / Komedija / Napovedniki / Seznami / Še ne gledaš serije You’re the Worst? 5 razlogov, zakaj bi jo moral.

Še ne gledaš serije You’re the Worst? 5 razlogov, zakaj bi jo moral.

Komedija You’re the Worst je svoj krst doživela julija letos, končala pa se je z deseto epizodo v sredini septembra. Pred kratkim je televizijska mreža FX potrdila, da nas naslednje leto čaka druga sezona, zato se spodobi, da ji namenimo nekaj vrstic.

O čem, zaboga, sploh gre?

Koncept je popolnoma enostaven. Fant (pisatelj angleškega rodu Jimmy) sreča dekle (publicistko Gretchen), fant in dekle postaneta “sex buddyja” in nekje na poti se med njima razvijejo ljubezenska čustva, kljub temu, da sta na videz popolnoma nekompatibilna in se obenem otepata resnejše zveze.

1. Za komedijo stoji nekdanji producent serij Weeds in Orange is the New Black, Stephen Falk.

 

2. Aya Cash in Chris Geere sta odlična v svojih kompleksnih vlogah.

You're The Worst TV Series Poster Wallpaper Wide or HD | TV Series ...

Jimmy ni le zagrenjen in ciničen Britanec v L.A.-ju, ampak tudi človek z dušo in čustvi, Gretchen pa je ena tistih deklet, ki jih enostavno moraš imeti rad, kljub temu, da zna biti pravi trn v (Jimmyjevi) peti. Zagotovo gre za igralca, o katerih bomo še veliko slišali.

3. Serija se ne vrti le okrog Jimmyja in Gretchen…

…temveč tudi njunih ‘sidekickov’, ki ju nikakor ne gre podcenjevati. Edgar (Desmin Borges) je Jimmyjev sostanovalec in vojni veteran, Lindsay (Kether Donohue) pa najboljša prijateljica Gretchen, ki se spusti v zakon iz popolnoma napačnih razlogov.

4. Serija ne skopari s seksi prizori

Naj gre za oralni seks, spodletel poskus skupinskega seksa, seks iz maščevanja ipd. Seks je prikazan tak kot je, brez nepotrebnih olepšav in s komičnimi vložki, vsi liki pa imajo do njega zdrav in sproščen odnos.

5. Serija ni tipična romantična komedija

Nekateri so jo označili tudi za antiromantično komedijo, saj v njej ne boste zasledili patetike in klišejev, ki jih prevečkrat najdemo v tovrstnem žanru. Kljub obilici cinizma serija ostaja optimistična, saj je praktično nemogoče, da ne bi navijal za Gretchen in Jimmyja.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x