07/06/2023 | 18:25
You are here:  / Drama / Seznami / 5 stvari, ki jih morate vedeti o Madam Secretary

5 stvari, ki jih morate vedeti o Madam Secretary

Politična drama se vrti okrog Elizabeth Faulkner McCord (Tea Leoni), nekdanje sodelavke CIE in profesorice, ki ji je ponujeno mesto zunanje ministrice. Med izvršnimi producenti najdemo tudi Morgana Freemana. Kljub temu, da se v prvi epizodi razkrije, da za dogodkom, zaradi katerega Elizabeth postane zunanja ministrica, stoji skrivnostna zarota, smo bili bolj navdušeni nad samo igralko, Teo Leoni. Serija je dobra, ker ima močne ženske like, a včasih popusti pri dialogih. Ker je Madam Secretary ena boljših novih serij, ki jih je izdelal sicer povprečen CBS, si poglejmo 5 stvari, ki jih morate vedeti o seriji.

1. Tea Leoni se vrača na male zaslone

1-tea-leoni

48- letna igralka je bila v TV seriji nazadnje v devetdesetih, ko je igrala v humoristični nanizanki The Naked Truth. Leta 2000 je zaigrala v eni epizodi X-Files, a medtem se je bolj posvetila filmom. Ko ji je izvršna producentka Barbara Hall predstavila zgodbo, je bila takoj navdušena in je po dveh straneh scenarija vlogo sprejela.

2. Srečala se je s pravo zunanjo ministrico

madeleine-albright-madam-secretary

Mnogi Elizabeth Faulkner primerjajo s Hillary Clinton, ki je bila do leta 2013 ameriška zunanja ministrica, čez dve leti pa se podaja v bitko za Ovalno pisarno. A Barbara Hall in režiser prvega dela, David Semel, sta se srečala z Madeleine Albright, ki je državi služila med letoma 1997 in 2001. Tea Leoni jo namreč pozna in ga. Albright je bojda nad serijo navdušena in je ekipi obljubila, da jim bo pomagala z nasveti, če bo to potrebno.

3. Moda in politika malo drugače

Madam Secretary

Že v prvem delu so se ustvarjalci pošalili na račun medijev, ki se preveč osredotočajo na to, kaj voditelji nosijo in ne na njihove besede ali dejanja. A kljub temu je videz v seriji zelo pomemben. Oblikovalka kostumov, Amy Roth, je povedala, da je Elizabeth glede mode bolj sproščena kot Hillary Clinton, bolj prefinjena in v koraku s časom. Bistvo pri Elizabeth Faulkner naj bi bile njene besede in ne njen hlačni kostim. Ustvarjalci obljubljajo veliko oblin, Armanija, Stello McCartney in veliko odkrite ženstvenosti.

4. Ostati v stiku z realnostjo

4-sirija

Serija mora v eni uri predstaviti zgodbo novopečene zunanje ministrice, a ostati aktualna. Ne sme si delati utvar, da lahko reši konflikte, ki se vlečejo že desetletja, kot je na primer kriza v Siriji. A Barbara Hall obljublja, da bodo poskušali najti vsaj majcene rešitve za vsakdanje težave, predvsem pa se bodo osredotočili na igro moči v samem Washingtonu. Elizabeth poskuša biti v dobrih odnosih s šefom štaba Bele hiše, rešiti ugrabljeno ameriško mularijo in se ubadati še s težavami doma. A kljub temu ministrica ne bo superjunakinja, kar pomeni, da se ji bo kdaj tudi čisto po človeško sfižilo.

5. Mogoče bomo videli Morgana Freemana

5-morgan-freeman

Morgan Freeman je eden od izvršnih producentov serije in ko so ga vprašali, če ga bomo videli pred kamero, je povedal, da obstaja možnost, da se kje pokaže mimogrede. Pravi, da je vse odvisno od Barbare Hall in glede na to, da je Elitabethin mož profesor religijskih študij, se bo mogoče Freeman pokazal v tem okviru, saj ima izkušnje z igranjem boga.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x