22/09/2021 | 11:15
You are here:  / Grozljivka / American Horror Story: se groza končno vrača?

American Horror Story: se groza končno vrača?

8. oktobra se je vrnila American Horror Story s svojo četrto sezono, ki ji je dala naslov Freak Show. Dolgo so nas dražili s kratkimi posnetki in posterji, obljubljali vse sorte čudakov in celo klovna, zaradi katerega omedlevajo množice. Pa je četrta sezona renesansa serije?

Prva sezona je bila namreč fantastična. Ustvarjalci so zaigrali na vse strune strahu, uporabili so vse možne trike, da so nas prestrašili in onemogočili lahkoten obisk stranišča v temi takoj po ogledu epizode. Druga sezona je imela potencial, ki ga je sicer dokaj dobro izkoristila, a na koncu ni presegla prve sezone, medtem ko je tretja dobro odigrala vlogo družbene kritike in se na koncu prodala za nekaj minut s Stevie Nicks. Priznajmo, igralci (še posebej Jessica Lange), so bili odlični skozi vse tri sezone in s tehničnega vidika, stila in pripovedovanja zgodbe, so vse tri močne. Druga in tretja le nista posebej strašljivi, kar bi glede na naslov morali biti.

ahs-freak-show-klovn

Četrta sezona pa nam v prvem delu predstavi tesnoben svet spak, ki jih nihče ne mara, a bi vseeno plačali, da bi si jih ogledali. Glavni hit karavane je dvoglava ženska, v stranski zgodbi, ki pa se bo očitno združila z glavno, pa morilsko razpoložen klovn seje strah in grozo po predmestju Amerike. Mnogi so jezni zaradi klovna, mi pa smo sila navdušeni nad njim. Končno nekaj, kar nam za trenutek požene strah v kosti.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x