07/06/2023 | 18:15
You are here:  / Video / Black Mirror: v zakulisju četrte sezone

Black Mirror: v zakulisju četrte sezone

Charlie Brooker, novi prerok temačne digitalne prihodnosti, je za Netflix posnel šest kratkih vpogledov v ozadje četrte sezone in njenih tem – za vsako epizodo po eno. V njih izvemo kar nekaj zanimivih stvari, zato jih naštejmo tukaj. Seveda mi ni treba posebej poudarjati, da sledi malo morje kvarnikov, zato si posnetke poglejte potem, ko si ogledate četrto sezono.

1. USS Callister

Prva epizoda četrte sezone je prva, ki jo je Brooker postavil v vesolje, glavni igralec pa se ne more odločiti ali gre za zabavno ali za čudno in srhljivo zgodbo. Obenem je epizoda dobrohotna parodija vseh TV serij, ki se dogajajo na vesoljskih ladjah.

2. Arkangel

Brooker v tej epizodi v zgodbo usmeri vse strahove, ki jih je doživel po rojstvu prvega otroka, Jodie Foster pa je za kamero poskrbela, da pokaže temno stran “helikopter starševstva.” Zgodba pokaže, kako se dober namen spridi s pomočjo naprave, ki hoče le pomagati.

3. Crocodile

Kako v svetu, kjer lahko zavarovalnica/policija bere naše spomine, sploh imeti skrivnosti? Težko, ampak očitno se da.

4. Hang the DJ

Kaj če bi obstajala aplikacija, ki bi bila neke vrste Spotify za zmenke? Zveni zabavno in konec epizode je srečen, a ne za vse.

5. Metalhead

Metalhead je boj za golo preživetje povsem navadnega človeka. Brooker je s to epizodo hotel narediti neustavljivo in visceralno grozo, ki ji mora glavna junakinja ubežati.

6. Black Museum

Black Museum je v bistvu epizoda s tremi zgodbami (prvo je napisal Penn Jillette) in vsebuje čudovito “velikonočno jajce”, saj so v muzeju razstavljeni predmeti iz čisto vseh preteklih epizod.

V komentarjih nam povejte, katera epizoda vam je bila najbolj všeč v četrti sezoni, in katera vam je najljubša od vseh doslej.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x