27/06/2022 | 01:23
You are here:  / Drama / Napovedniki / Novice / Video / Gypsy, psihološka drama na Netflix, je boljša kot pravijo kritiki

Gypsy, psihološka drama na Netflix, je boljša kot pravijo kritiki

Gypsy je bila ena izmed serij, ki smo jih izpostavili v tem članku. Napovednik za psihološko dramo, ki spremlja psihologinjo Jean Holloway (Naomi Watts), ki postane preveč vpeta v življenja svojih pacientov, je obljubljal napeto dogajanje, polno intrig, in serija v desetih delih je to dostavila. Scenarij za serijo je napisala Lisa Rubin, kot režiserka in izvršna producentka pa je sodelovala tudi Sam Taylor-Johnson, sicer najbolj znana po režiji prvega dela 50 odtenkov sive. A v nasprotju  z omenjeno uspešnico je Taylor-Johnson pri tem projektu dejansko uživala, saj, kot je dejala sama, je bila zgodba odlično napisana, protagonistka pa večplastna in skrivnostna.

Posebnost serije je predvsem v tem, da imajo v njej glavno vlogo ženske. Razen Jeaninega moža Michaela, ki ga igra Billy Crudup in enega izmed njenih pacientov, moški v seriji ne igrajo bistvene vloge in so bolj pasivni. Ženska, ki se znajde v nekakšni krizi srednjih let in se spusti v odnos s Sidney (Sophie Cookson), nekdanjim dekletom enega od Jeaninih pacientov, je vsekakor dobrodošla osvežitev na televiziji, kjer se v takšni vlogi običajno znajdejo moški. Poleg Naomi in Sophie igrajo še Lucy Boynton kot Jeanina pacientka Allison, Poorna Jagannathan kot Jeanina najboljša prijateljica in sodelavka Larin, Brenda Vaccaro kot Jeanina pacientka Claire in Melanie Liburd kot asistentka Jeaninega moža Alexis. Seveda pa ne gre zanemariti niti že prej omenjenih Lise Rubin in Sam Taylor-Johnson.

Na spletu je moč najti precej negativnih komentarjev, ki so se obregnili predvsem ob lagodno pripovedovanje zgodbe, a dejstvo je, da Gypsy odpira pomembna vprašanja o spolnih vlogah in ženskem poželenju in podobno kot Big Little Lies v ospredje postavlja žensko psiho. Čeprav liki v sebi skrivajo še veliko zgodb, mnoga vprašanja pa še vedno čakajo odgovore, druge sezone najverjetneje ne bomo dočakali, sploh glede na nedaven val Netflixovih ukinitev, med drugim Sense8 in GirlBoss.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x