07/06/2023 | 18:18
You are here:  / Napovedniki / Novice / 7 novih serij, ki pridejo (ali so že) na HBO

7 novih serij, ki pridejo (ali so že) na HBO

Pred časom smo izvedeli, da bomo na novo sezono Game of Thrones morali počakati vsaj še eno leto, kar je zoprno, a kot kaže HBO ni počival in nam v naslednjih tednih prinaša kup zanimivih serij, ki bodo očitno vredne našega časa.

Britanija (Britannia) – 19. januar

Anglijo smo videli že skoraj v vseh časovnih obdobjih, HBO pa nam bo pokazal, kaj se je na Otoku dogajalo leta 43, ko so ozemlje Keltov in Druidov okupirali Rimljani. Nekoč sovražniki morajo strniti vrste in moči, da odženejo rimski škorenj. Rimsko invazijo bo vodil Aulus Plautius (David Morrissey), domovino pa bosta branila Kerra (Kelly Reilly) in kraljica Antedia (Zoe Wanamaker).

Dvojnik (Counterpart) – 22. januar

Dvojnik ni čisto navaden špijunski triler, saj ima metafizični preobrat: Howard Silk, ki ga igra odličen J.K. Simmons, je sicer čisto navaden birokrat agenciji ZN, a nekega dne ugotovi, da ta agencija skriva fantastično skrivnost: portal v drugo dimenzijo. Howard s svojim dvojnikom v drugi dimenziji poskuša ugotoviti, zakaj je na glavo njegove žene razpisana nagrada – in zakaj jo mora ubiti ravno dvojnik.

Mozaik (Mosaic) – 23. januar

Olivia Lake (Sharon Stone) nekega dne izgine, policija pa kmalu za tem odkrije njeno zamrznjeno truplo. Osumljenec je njen fant, a Steven Soderbergh poskrbi, da bomo podvomili v vse, kar nam zgodba predstavi.

Seveda je treba omeniti tudi nekaj nanizank, ki so na platformo HBO prišle v preteklih dneh.

Tovariš detektiv (Comrade Detective) – že na voljo

Med hladno vojno je v Romuniji nastala policijska serija, ki je takoj postala kultna zaradi svoje surove in krvave akcije in seveda zaradi promocije komunističnih idealov. Ko je padel režim, je šel čas naprej in vsi so na serijo pozabili. Dokler je nista odkrila Channing Tatum in Joseph Gordon-Levitt, jo digitalno predelala za sodobno občinstvo in vse skupaj sinhronizirala.

Smodnik (Gunpowder) – že na voljo

Kit Harington, ki ga vsi poznamo iz serije Igra prestolov, kjer igra Jona Snowa, je v novi seriji Smodnik postavljen v kožo Roberta Catesbyja. Piše se leto 1605, protestantska Anglija pa preganja katolike, kar pa Robertu ni všeč. Zato se odloči razstreliti parlament in ubiti kralja. Spomnite, spomnite, se petega novembra.

Zaton vitezov (Knightfall) – že na voljo

Serija, ki je na voljo od začetka decembra, se vrti okrog vitezov templarjev, ki so bili najmočnejši in najbogatejši cerkveni vojaški red. Varovali so relikvije krščanstva, vključno z bajeslovnim svetim gralom. Serija nas popelje od legendarnih bitk v Sveti deželi do težav s francoskim kraljem in izdaje, ki jih je pokopala.

Babilon Berlin (Babylon Berlin) – že na voljo

Serija je sicer na voljo že od oktobra, a smo jo na blogu nekako spregledali. Zgodba se vrti okrog policijskega inšpektorja Gereona Ratha, ki so ga iz Kölna premestili v – tako je, Berlin. Najdražja ne-ameriška serija se dogaja med letoma 1929 in 1934, v dobi jazza in mafije. Berlin je kraj za nadarjene in ambiciozne, ki bi radi zaslužili. A pod bleščečim pročeljem se osiromašene množice pehajo za boljšim življenjem. Čas je za organizirani kriminal in politične skrajnosti.

Leto se je na HBO torej začelo z velikim pokom. Zanima me le, kdaj blagovolijo dodati tretjo sezono Gomorre. (Ki je, mimogrede, naravnost popolna.)

 

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x