07/06/2023 | 18:27
You are here:  / Akcija / Novice / Kaj vse vemo o drugi sezoni Westworld?

Kaj vse vemo o drugi sezoni Westworld?

HBO je letos spet presenetil z neverjetno prvo sezono serije Westworld, ki je znova dokazala, da se druga zlata doba televizije ne namerava končati kmalu. Da ne bomo tu zapravljali časa s hvaljenjem, si raje preberite pet razlogov, zakaj je Westworld najboljša serija lanskega leta.

HBO je novembra potrdil, da se Westworld vrača leta 2018. (Zakaj, kasneje.) In glede na finale prve sezone, se zdi, da se bodo nasilni užitki končali v veliko bolj nasilnih koncih. Kaj trenutno vemo?

Igralska zasedba

Robert Ford (Anthony Hopkins) je končal pod kroglo svoje najljubše stvaritve, a drugo veliko ime naj bi se z naslednjo sezono vrnilo. Ed Harris je BBCjevemu Radiu 4 izdal, da se njegov Mož v črnem zagotovo vrne.

Poleg njega se skoraj zagotovo vrnejo Evan Rachel Wood (Dolores), Jeffrey Wright (Bernard) in Thandie Newton (Maeve). O novih likih in igralcih še ni govora.

Datum

HBO bi Westworld najraje vrnil že letos jeseni, a programski direktor Casey Bloys je potrdil, da bomo morali na drugo sezono čakati do leta 2018. Produkcija serije je namreč takšnih razsežnosti, da je nemogoče vseh deset delov posneti do jeseni. Če si bodo zato vzeli dodatno leto, si prvo epizodo druge sezone lahko obetamo 7. oktobra 2018. Poleg tega bo imela druga vodilna serija na HBO, Igra prestolov, poleti čas, da zaključi svojo zadnjo sezono.

Zgodba

V drugi sezoni naj bi po besedah ustvarjalcev (zakonca Jonathan Nolan in Lisa Joy) izvedeli, kako gostitelji sploh delujejo in kaj točno jih napaja. Veliko nista hotela povedati, a bojda je njihova zgradba bližja biološki kot mehanični.

Igralca Luke Hemsworth in Jefrey Wright pa sta dodala, da je prva sezona bila seveda namenjena vzpostavljanju sveta Westworld in reda. Druga sezona pa bo uničenje in kaos, obljubljata. V svetu Westworld se dogaja revolucija in težko bi zanikali politični podton serije. Na koncu prve sezone so nam pokazali, da obstaja tudi tematski park s samuraji in čisto mogoče je, da nas v drugi sezoni čakajo japonski bojevniki. Povsem mogoče pa je, da je park veliko večji in se bodo podjetju Delos (in človeštvu nasploh) uprli vsi roboti. (Spomnimo se: v enem parku je vsaj dva tisoč delujočih robotov, če pa dodamo še vse izključene…)

Polega tega smo v zadnjem delu prve sezone izvedeli, da sta nedolžna Dolores in psihopatski Wyatt v bistvu ena in ista oseba, kar bo še posebej zanimiv element zgodbe. Dolores se je v eni epizodi iz glavne protagonistke prelevila v čisto pravo antagonistko.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x