11/08/2022 | 16:18
You are here:  / Intervju / Slavni / 11 stvari, ki jih je Peter Dinklage izdal o sebi

11 stvari, ki jih je Peter Dinklage izdal o sebi

11. aprila 2014 se je Peter Dinklage, bolj znan kot Tyrion Lannister v Game of Thrones, prijavil na Reddit in tisočerim radovednežem dejal, da bo odgovoril na vsako vprašanje. Takšna je namreč narava podstrani /r/IAmA (oziroma Ask Me Anything). In vprašali so ga mnogo stvari. Spodaj so najboljši odgovori, ki razkrijejo tako njegov značaj kot tudi kakšno dejstvo, za katerega še niste vedeli.

Peter! Obožujem tvoje lase! V čem je skrivnost? Uporabljate kakšen poseben izdelek?

Temu se reče “ne imeti krtače.” Ali glavnika. V tem je moja skrivnost. Ne kupujte glavnika.

Kako se vam je zdela Hrvaška, kjer ste snemali?

Hrvaška je en najlepših krajev. Bili smo v Dubrovniku, snemali pa smo šest dni na teden, zato nismo imeli veliko prostega časa. Ko pa smo ga imeli, smo najeli čoln in se vozili med otočki. Plavali smo, se potapljali… ni boljšega kraja za sproščanje. Nekoč bi šel tja na počitnice. Najbolje je po zaključku snemalnega dne, saj lahko slečemo tople kostume in oklepe ter skočimo naravnost v morje.

Kateri lik v filmu ali literaturi bi najraje upodobili?

Dobro vprašanje. Moja šibka točka je Atticus Finch. A to rečem s težavo, saj se ne vidim v vlogi, ki jo je tako dobro odigral Gregory Peck.

Kateri igralec v Game of Thrones je najbolj zabaven, ko se ugasnejo kamere? Katero je najmanj znano dejstvo o vas?

Conleth Hill! Moj dober prijatelj je in na srečo imava ogromno skupnih prizorov. In Lena. Tudi ona je dobra prijateljica in ves čas se le smejiva. Ko smo zbrani vsi trije skupaj, se vedno zabavamo. Ne vem, to, da obožujem humus (hrano)? Nisem ravno ljubitelj mačk, a imam kljub temu že deset let mačko. V stanovanju se mi je naselila namreč podgana in sam ne maram pobijanja. Zato sem si omislil mačko. Mislil sem, da jo bo vzel sostanovalec, a se je izselil s punco, meni pa pustil mačko.

Kaj je bilo najtežje med snemanjem Game of Thrones?

Kot že rečeno, polna bojna oprema in oklep v vročem Dubrovniku. Sicer pa dolgi tedni stran od družine.

Če bi lahko imeli super moč, katero bi izbrali?

Letenje, kakopak. Vsekakor letenje. Tako zabavno in strašno obenem bi bilo.

Katera dogodivščina za kamerami je bila najbolj smešna, ko ste snemali Game of Thrones?

V enem izmed prizorov v prvi sezoni, kjer nastopa tudi Jerome Flynn (Bronn), me je neki divjak vprašal, kako hočem umreti. V scenariju je pisalo nekaj v stilu “Pri osemdesetih z vinom v trebuhu in ženskimi ustnicami okrog binglja.” Jaz pa sem mu odvrnil: “Pri osemdesetih in ženskim bingljem okrog mojih ust.” Jerome se ni mogel nehati smejati, zato smo za tisti dan nehali s snemanjem.

Katero srečanje z oboževalcem je bilo najbolj zanimivo?

Srečal sem že ljudi, katerih psi nosijo ime Tyrion; ter žensko, ki je svoji hčerki imenovala Arya in Sansa. A večinoma so moji oboževalci izredno navdušeni nad serijo in so mi pravzaprav v veliko pomoč, saj o zgodbi vejo veliko več od mene. Nič ne izstopa, a doslej sem srečal same čudovite in prijazne oboževalce. Je pa res, da se radi oblačijo v kostume.

Kako so vam predstavili vlogo v Game of Thrones, kako ste se odločili za sodelovanje in kako težka je bila odločitev?

Dolgo je že tega, že sedem let. Kako beži čas! Davida Benioffa (soustvarjalec) sem poznal že od prej in njegova dela so mi bila zelo všeč, zato sem bil zelo radoveden o tem novem projektu. Motilo me je le to, da je šlo za fantazijsko serijo, zato sem jim povedal, da nočem dolge brade in ošiljenih čevljev. Zagotovili so mi, da ne moj lik ne celoten svet ni takšne sorte. Povedali so mi, da nisem ne junak ne zlobec; da sem ženskar in pijanec; in ker so lik prikazali kot zapletenega in z napakami, sem privolil.

Kateri je najboljši nasvet, ki ste ga prejeli?

Najslabši nasvet je bil “potrudi se, da bo pravilno.” Kot igralec s takim nasvetom ne veš kaj početi. Najboljši nasvet pa je citat Stevena Soderbergha: “Vztrajnost + talent = sreča.” Čista sreča ne obstaja. Biti moraš vztrajen in seveda imeti kanček talenta.

Če bi lahko s seboj vzeli le en spominek iz Game of Thrones, kaj bi vzeli?

Levji prstan sem že dobil. In brazgotino.

 

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x