07/06/2023 | 18:35
You are here:  / Recenzije / Seznami / Recenzija: TV serije 2015

Recenzija: TV serije 2015

Septembra smo začeli ocenjevati nove jesenske serije, nato pa seznam razširili na pomembnejše TV oddaje celotnega leta 2014. V tem članku se bodo skozi tekoče leto nabrale recenzije novih serij, ki jih bo letos malo morje.

Galavant

galavant-abc

Od te serije nismo pričakovali veliko. Za njo stoji Disney, gre pa za fantazijsko komedijo z veliko petja. Komur so torej všeč kralji in princese ter veliko petja, bo gotovo navdušen in si bo ogledal vsaj prvo sezono. Zgodba govori o Galavantu (Joshua Sasse), ki poskuša pridobiti ljubezen Madalene (Mallory Jansen). Ta se je namreč odločila raje za zlobnega kralja Richarda (odlični Timothy Omundson). Seriji je treba priznati simpatičnost in nabrit scenarij, a po drugi strani gre pogosto za oguljene šale, serija pa ni nekaj, kar nam bo ostalo dolgo v spominu.

Agent Carter

hayley-atwell-agent-carter-promo-1

Če je bil The Flash hitrejši in svetlejši brat The Arrow, je Agent Carter veliko boljša sestra Agents of S.H.I.E.L.D. Od Hayley Atwell smo veliko pričakovali in veliko dobili, serija pa je odlična kombinacija marvelovske akcije in humorja. Oceno smo malce zmanjšali zaradi nekaj bosih prizorov, a mogoče je bolje, če pri stripovski seriji nismo tako pikolovsko “odrasli”. Serijo bodo vzljubili oboževalci Marvela, zgodovine in Hayley. Upamo le, da serija ne zvodeni tako hitro kot Gotham.

Empire

V uredništvu smo komaj našli nekoga, ki gleda žajfnice in istočasno posluša rap. A kljub temu nad serijo oseba, ki hoče ostati neimenovana, ni navdušena. Res je, Empire je na nek način sočen in privlačen, kul in melodramatičen, a igralci niso povsem prepričani, kaj počnejo pred kamero. Premierna epizoda je bila sicer videti izjemno pomembna, a dvomimo, da bo v nadaljevanju obdržala zastavljeni tempo. Prej ali slej se bo zrušila v parodijo same sebe, reševala pa jo bo le še karizmatična Taraji Henson (Person of Interest, Boston Legal).

Togetherness

togetherness-hbo

Togetherness je sveža komedija, na katero stavi HBO v času, preden se vrnejo tiste velike serije. Gre za serijo, ki se odvija počasneje (vsaj tako se zdi v prvi epizodi), a izplača se jo spremljati. Četudi iz ozadja kuka tesnoba, ki preveva dolgočasen zakon, Peet in Zissis mojstrsko nizata smešne situacije in izjave. Še bomo gledali.

Eye Candy

eye-candy-mtv-victoria-justice

Glavni bonbonček za oči je Victoria Justice, sama serija pa je očitno narejena za ciljno skupino, ki ni starejša od 25 let. Glavni adut serije je srhljivost, gre za bolj temačno dramo, v kateri gospodična Justice igra hekerko, ki išče svojo sestro. Gledalec ima ves čas občutek, da je serija zgrešila desetletje. Vam bo pa všeč, če vas privlačijo serijski morilci.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x