07/06/2023 | 16:47
You are here:  / Komedija / Napovedniki / Santa Clarita Diet: črna komedija, ki jo potrebujemo

Santa Clarita Diet: črna komedija, ki jo potrebujemo

Bodimo iskreni: žanr komedije je zadnjih nekaj let obubožal, tako v svetu filma kot tudi na televiziji. Medtem ko se dobre filmske komedije v zadnjem času sploh ne spomnim (izvzemši Deadpoola), lahko za televizijo naštejem le nekaj serij: Brooklyn 99, BoJack Horseman, It’s Always Sunny in Philadelphia in Key & Peele. Večinoma nam prodajajo postane sit-come tipa Big Bang Theory ali tisto, kjer že deset let nekdo pripoveduje, kako je spoznal ženo.

A Netflix je postregel s presenečenjem. Ko je lansiral prve napovednike za Santa Clarita Diet, sem zamahnil z roko, saj me na TV ne prepričajo več niti komedije niti filmi o zombijih. A kako sem se motil.

Santa Clarita Diet je sveža, črna in napeta serija. Na kratko bi jo opisal kot Desperate Housewives + The Walking DeadDexter. Zgodba se vrti okrog ženske (Drew Barrymore), ki se nekega dne dobesedno “zbudi mrtva”. Nima utripa, naenkrat je samozavestna in neposredna, in razvije okus za človeško meso. Njena mož (Timothy Olyphant) in hči (Liv Hewson) se morata hitro sprijazniti s situacijo in ženo/mamo podpirati v novem življenjskem slogu. Hrano je treba nekje dobiti, zato se odločijo za ubijanje kriminalcev. Kri lije v potokih, notranji organi so eksplicitni, dialogi pa so brutalno dobri. Ne vem, kdaj sem nazadnje slišal tako dober črn humor in se tako huronsko smejal.

Drew Barrymore, Mary Elizabeth Ellis, Skyler Gisondo, Timothy Olyphant, Liv Hewson

Drew Barrymore in Timothy Olyphant imata fantastično kemijo in gledalcu se zdi, da sta zares že dvajset let poročena. Liv Hewson je relativno nova v poslu, a svojo vlogo hčerke odigra kot kakšen stari maček.

Sezono lahko pogledate v petih urah, vsaka epizoda ima minimalno dva preobrata, le zaključek je bil za moj okus preveč odsekan. Mimogrede: v seriji se pojavita tudi Nathan Fillion (Castle) in Ricardo Chavira (Desperate Housewives). Ne povem vam, kaj se z njima zgodi.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x