07/06/2023 | 18:04
You are here:  / Napovedniki / Seznami / TV serije, ki prihajajo februarja 2018

TV serije, ki prihajajo februarja 2018

Januarja je skoraj konec, kar pomeni, da je treba svoje koledarje pripraviti na bogato bero TV serij, ki se začnejo februarja. Januar in februar sta na slovenskih televizijah mrtva meseca, v tujini pa so veliko bolj dejavni. Poglejmo, kaj na naše VOD sezname (in torrente, vem) prihaja februarja.

A.P. Bio (NBC | 1.2.)

Za to komedijo so se zbrali geniji sodobnih sit-comov: Glenn Howerton (It’s Always Sunny), Patton Oswalt, Seth Meyers in Lorne Michaels (SNL). Zgodba se bo vrtela okrog profesorja filozofije (Howerton), ki zaradi neprijetnih sosledij dogodkov začne učiti biologijo. Oziroma bi jo moral. Oswalt igra ravnatelja, ob njem pa še Lyric Lewis, Jean Villepique in Mary Sohn. Serija bo premiero sicer doživela na prvi februarski dan, a redno se bo začela predvajati šele po zimskih olimpijskih, 1. marca.

Altered Carbon (Netflix | 2.2.)

10-delna adaptacija priljubljenega romana iz leta 2002 je postavljena v 25. stoletje, ko se da celoten človeški um digitalizirati. Ljudje se tako selijo iz telesa v telo vsakič, ko ta umrejo. Joel Kinnaman (House of Cards) je bivši vojak, ki so ga zaprli za 500 let. Možnost vrnitve na Zemljo mu ponudijo, če reši umor bogataša. Poleg Kinnamana bomo videli tudi James Purefoya, Martho Higaredo in Kristin Lehman. Prvo epizodo je režiral Miguel Sapochnik iz Igre prestolov.

Here and Now (HBO | 11.2.)

Možakar, ki je kriv za seriji Pod rušo in Prava kri, se vrača serijo, ki bo skozi črn humor ostro napadala sodobno družbo. Tudi v tej seriji nastopa profesor filozofije (igra ga Tim Robbins), njegova žena (Holly Hunter) pa je odvetnica. Par je posvojil kul otrok z vsega sveta, medtem ko so njuni sosedje muslimanska družina. A v tem naprednem multi-kulti okolju se skriva nekaj nadnaravnega. HBO za zdaj molči, kaj točno to je.

Our Cartoon President (Showtime | 11.2)

Stephen Colbert v svoji oddaji občasno gosti animirano verzijo predsednika Trumpa, za Showtime pa je ustvaril 10 delov čisto posebne serije, ki naj bi skozi satiro ponudila ekskluzivni pogled v Trumpov vsakdanjik. Trumpa bo imitiral Jeff Bergman, možakar, ki je nadomestil Mela Blanca v vlogi Zajčka Dolgouhčka.

Everything Sucks! (Netflix | 16.2.)

Serija, ki se dogaja v majhnem tipično ameriškem mestecu Boring (ki dejansko obstaja) leta 1996, bo vse milenijce spomnila na “dobra stara” devetdeseta, osredotočila pa se bo na srednješolce, ki poskušajo posneti film. Ne vem, če bo ravno dobra serija, bo pa všeč tistim, ki na Facebooku radi delijo Buzzfeedove objave a la “40 stvari, ki jih razumejo samo otroci devetdesetih”.

The Frankenstein Chronicles (Netflix | 20.2.)

Na Netflix prihajata tudi dve sezoni britanske drame, ki se dogaja v 19. stoletju. Sean Bean (Game of Thrones) je policist, ki preiskuje serijo grozljivih umorov, kjer nekdo razkosava otroke in jih sestavlja v groteskna trupla. Policist kmalu pride do pisateljice Mary Shelley, ki je takrat ravno izdala knjigo o Frankensteinu in njegovi pošasti. Serija sicer ni nova, saj so jo na britanskem ITV predvajali že jeseni 2015.

Seven Seconds (Netflix | 23.2.)

Temačna kriminalka izpod prstov Veene Sud (ki je naredila britansko verzijo The Killing), se dogaja v New Jerseyu, vrti pa se okrog vedno napetih odnosov med rasami. Temnopoltega fanta namreč rani policist, čemur sledi intenzivno prikrivanje s strani policije. Nekateri kritiki menijo, da čutijo atmosfero Pravega detektiva, kar je lepa pohvala.

Final Space (TBS | 25.2.)

30-letni YouTube zvezdnik Olan Rogers že sedem let ustvarja čudovite animirane kratke serije, zdaj pa ga je podprl Conan O’Brien, s katerim je ustvaril zgodbo o zaprtem astronavtu in skrivnostnemu pajdašu vesoljcu. Med glasovi bomo prepoznali Freda Armisena, Davida Tennanta in Stevena Yeuna.

Good Girls (NBC | 26.2.)

Pogreša kdo Christino Hendricks? Manjka komu zgodba v slogu Thelme in Louise? Potem mu bo gotovo všeč serija Good Girls, kjer se tri mame iz predmestja (Hendricks, Mae Whitman in Retta) odločijo, da bodo svoje finančne težave rešile tako, da oropajo lokalno trgovino. Seveda ne gre vse po načrtih.

McMafia (AMC | 26.2.)

Po istoimenski svetovni knjižni uspešnici Mishe Glennyja (v slovenščino prevedena kot Vsemogočna mafija) na BBC prihaja kriminalka, v kateri nastopata James Norton (Happy Valley) in Juliet Rylance (The Knick). Zgodba se vrti okrog sina ruskega mafijca, ki poskuša pobegniti podzemlju.

The Looming Tower (Hulu | 28.2.)

Na zadnji dan februarja nam Hulu ponuja miniserijo o vzponu Osame bin Ladna in načrtovanju napada na 11. september 2001. V njej bomo videli nekaj velikih imen kot so Alec Baldwin, Tahar Rahim, Jeff Daniels in Michael Stuhlbarg.

Poleg omenjenih novosti se na naše zaslone vračajo Strike Back (2.2.), Homeland (11.2.), American Dad! (12.2.), Legends of Tomorrow (12.2.), Mozart in the Jungle (16.2.), Last Week Tonight with John Oliver (18.2.), Marseille (23.2.), Ash vs. Evil Dead (25.2.), in iZombie (26.2.).

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x