11/08/2022 | 16:47
You are here:  / Drama / Komedija / Napovedniki / Sci-Fi / Seznami / Jesen 2014: Katere TV serije nas čakajo?

Jesen 2014: Katere TV serije nas čakajo?

Vsaka jesen prinese sveže TV serije, njihovi ustvarjalci pa upajo, da se bodo prijele. Nekateri nas hočejo osvojiti s komedijami, drugi s spin-offi, tretji pa stavijo na razburljivost ameriške zunanje politike. Katero serijo najbolj čakate in katera se vam zdi najbolj obetavna?

Red Band Society, 17. september, FOX 

red-band-society

Serija spremlja dogodivščine najstniške druščine, ki se zdravi v pediatrični kliniki. Dramedija je osnovana na katalonski seriji, pod izvršne producente pa se je med drugim podpisal Steven Spielberg.

Madam Secretary, 21. september, CBS 

madam-secretary

Politična drama se vrti okrog Elizabeth Faulkner McCord (Tea Leoni), nekdanje sodelavke CIE in profesorice, ki ji je ponujeno mesto zunanje ministrice. Med izvršnimi producenti najdemo tudi Morgana Freemana.

Gotham, 22. september, FOX 

gotham

Scenarist, ki je zakrivil že Rome in The Mentalist, se je za Fox tokrat lotil temačnega velemesta Gotham in njegovih prebivalcev. Mnogi smo komaj čakali TV serijo o Batmanu, a dobili smo naslednjo odlično stvar: serijo o detektivu Jamesu Gordonu. Ustvarjalci obljubljajo, da nam bodo pokazali predzgodbo Viteza teme in mnogih njegovih sovražnikov: Pingvina, Ugankarja, Jokerja, Dvoličneža, itd. Gordona bo igral Benjamin McKenzie (Southland), butlerja Alfreda pa Sean Pertwee (Equilibrium).

How To Get Away With Murder, 25. september, ABC

how-to-get-away-with-murder

Pravniška drama govori o priznani odvetnici in profesorici prava (Viola Davis) na prestižni univerzi in njenih ambicioznih študentih, ki postanejo vpleteni v umor.

Transparent, 26. september, Amazon

transparent

Dramedija se vrti okrog disfunkcionalne družine iz L.A.-ja, ki odkrije, da je njihov oče in mož Mart (Jeffrey Tambor) pravzaprav transseksualka po imenu Moira. Serija je svojo premiero doživela že februarja, preostale epizode pa se bodo zvrstile to jesen. Tudi naslov je čudovita besedna igra.

Gracepoint, 2. oktober, FOX

gracepoint

Kriminalna drama je remake britanske serije Broadchurch, govori pa o primeru izgubljenega dečka, ki ga najdejo umorjenega v majhnem obmorskem mestu v Kaliforniji. V vlogi detektivov najdemo Anno Gunn, ki jo poznamo iz Breaking Bad in ‘doktorja’ Davida Tennanta.

Bad Judge, 2. oktober, NBC

bad-judge

Sodne dvorane so redko smešne, a Will Ferrel obljublja, da bo njegova serija komedija. Zgodba se bo vrtela okrog ostre sodnice Rebecce Wright (Kate Walsh), ki prosti čas preživlja na zabavah, a ko zapre oba starša osemletnega fantka, se ji življenje obrne na glavo.

Flash, 7. oktober, CW

flash

Kdor je navdušen nad serijo Arrow, bo verjetno tudi nad Flash. Grant Gustin (Glee) bo oktobra stopil v škornje najhitrejšega superjunaka (okej, meta-človeka), ki je med drugim tudi forenzik. Ker ni nikoli preveč serij s superjunaki in ker redko katera zadane žebljico na glavico, bomo tudi tej dali priložnost.

Constantine, 24. oktober, NBC

constantine

Se spomnite, ko je bil Keanuu Reeves Konstantin? Zdaj prihaja še TV serija. Valežan Matt Ryan, ki je igralec brez konkretnega pedigreja, bo zaigral skrivnostnega prevaranta, ki po sili razmer postane supernaravni detektiv, na katerega pade naloga, da zaščiti svet pred temnimi silami. Bitke s hudičem so mogoče zlajnane, a glede na to, da je Konstantin delo Alana Moora (V for Vendetta) in da bo zgodbo med drugim pisal David Goyer (The Dark Knight), jim damo možnost.

State of Affairs, 17. november, NBC

state-of-affairs

Nekako imamo že poln kufer serij o ameriški zunanji politiki in agentih Cie, a ker očitno ni nikoli preveč špijunstva na teveju, si bomo verjetno ogledali prvi del serije, v kateri Katherine Heigl igra analistko Cie, katere naloga je sestavljanje dnevnih poročil o dogajanju po svetu za prvo temnopolto predsednico ZDA. Zanimivo bo videti, kako se bodo lotili trenutnih kriznih žarišč.

Ascension, 24. november, SyFy

ascension

SyFy bo poleg bolj ali manj trapastih serij novembra na svetlo postavil tudi 6-urno miniserijo, ki pripoveduje zgodbo o skrivni vesoljski misiji, ki naj bi jo ukazal John F. Kennedy v bojazni pred nuklearno zimo. V napredno vesoljsko ladjo so posadili 600 ljudi in jih poslali kolonizirat oddaljen svet, znan kot Proxima (ironično). Novembra 2014 se zgodi prvi umor na vesoljski ladji, ki povzroči obsedno stanje. Igrata Brian Van Holt (Cougar Town) in Tricia Helfer (Battlestar Galactica).

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x