07/06/2023 | 17:47
You are here:  / Akcija / Napovedniki / Seznami / TV serije in filmi, ki prihajajo maja 2018

TV serije in filmi, ki prihajajo maja 2018

Medtem ko velike televizijske hiše očitno spijo in čakajo na poletje, nam pretočni behemoti ob novih izvirnih TV serijah prinašajo tudi svoje filme, ki jih bomo po novem naštevali ob serijah v teh seznamih. Poglejmo, kaj prinaša TV v mesecu maju.

Anon (Netflix | 4.5.)

Izvirni Netflixov film z dvema hollywoodskima kalibroma (Clive Owen & Amanda Seyfried) bo pripovedoval zgodbo iz ne-tako-oddaljene prihodnosti, kjer je tehnologija povsem izbrisala koncepte kot sta zasebnost in anonimnost. Film je režiral Andrew Niccol (Gattaca).

The Rain (Netflix | 4.5.)

Netflix je pred časom obljubil, da bo več denarja namenil evropski produkciji, danski The Rain pa je eden prvih rezultatov, ki prihaja na pretočno storitev. Post-apokaliptična serija, ki naj bi predvsem ciljala na mlade gledalce, se vrti okrog brata in sestre, ki poskušata preživeti v Skandinaviji, kjer je virus pred leti pomoril večino ljudi. Zgodba ni nekaj, česar še nismo videli, bo pa osvežujoče videti konec sveta skozi oči severnega Evropejca.

Forgive Us Our Debts (Netflix | 4.5.)

Tudi ta novost je evropska, prihaja na Netflix, in je film. Italijani so dokaj podcenjeni glede svoje TV produkcije, “Odpusti nam naše dolgove” pa je videti kot še eden biser, ki bo verjetno spregledan. Zgodba govori o možakarju, ki je po izgubi službe začel delati za izterjevalca dolgov. A kot vedno ima vsaka pogodba s hudičem svojo ceno.

Safe (Netflix | 10.5.)

Serija Safe je zanimiv mednarodni projekt, saj ga je posnel francoski StudioCanal, dogaja se v Angliji, v glavni vlogi pa igra Michael C. Hall, oziroma Dexter. Avtor serije je priljubljeni pisec kriminalk, Harlan Coben, scenarij pa je napisal Danny Brocklehurst (Shameless). V osmih epizodah bomo videli kako se Tom (Hall), odoveli oče dveh najstnic, po ugrabitvi ene od hčera znajde v vrtincu skrivnosti in spletk varovanega naselja, kjer naj bi bilo vse v najlepšem redu.

Patrick Merlose (Showtime | 12.5.)

Benedict Cumberbatch se vrača v miniseriji s petimi epizodami, ki pripoveduje zgodbo o Edwardu St. Aubynu. Aubyn je pisatelj in novinar, ki je imel nesrečno otroštvo in nasilnega očeta, ki ga je pripeljalo v odvisnost od heroina. Miniserija se osredotoči na 40 let življenja tega vedno pijanega plejboja, ki poskuša pozabiti svoje otroštvo. Igrajo tudi Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving, in Holliday Grainger.

Cargo (Netflix | 18.5.)

Netflix gori v maju, tokrat spet z apokalipso (zombiji), spet s filmom. Le da se tokrat dogaja v Avstraliji, v glavni vlogi pa je vsem ljubi Martin Freeman. Potem, ko ga okužena žena ugrizne, ima le dva dni, da reši svojega otroka. Mogoče mu lahko pomagajo le še domorodci.

Fahrenheit 451 (HBO | 19.5.)

Naslednji dan nas čaka še ena distopična drama, tokrat na HBO. Kultni roman Raya Bradburyja je po 52 letih dobil novo ekranizacijo. V daljni prihodnosti so knjige prepovedane in posebne enote t.i. “gasilcev” so zadolžene, da jih zažgejo. Guy Montag (Michael B. Jordan) verjame v svoje delo in v prevladujočo ideologijo. Dokler ne sreča nekoga, ki ga prepriča v nasprotno (Michael Shannon). Poleg obeh Michaelov igrajo tudi Sofia Boutella (Kingsman), Laura Ruth Harrier (Spider-Man: Homecoming) in Martin Donovan (Trust).

Picnic at Hanging Rock (Amazon | 25.5.)

Posneto po priljubljenem romanu z istim imenom iz leta 1967, nam miniserija prinaša zgodbo o skupini šolark, ki se izgubijo v narodnem parku sredi Avstralije. Zgodba se dogaja v letu 1900 in temelji na resničnih dogodkih. V glavni vlogi igra Natalie Dormer (Game of Thrones), ob njej bo med drugim tudi Yael Stone (Orange is the New Black).

The Tale (HBO | 26.5.)

Kot kaže bo maj mesec filmov, proti koncu meseca pa na HBO prihaja The Tale, v katerem fantastična Laura Dern igra novinarko, ki se mora soočiti s svojim otroštvom, ko njena mati odkrije zgodbico, ki jo je napisala, ko je bila stara trinajst let. Ob njej igrajo še Elizabeth Debicki (The Great Gatsby), hiphoper Common in Frances Conroy (Six Feet Under).

100 Code (WGN | 29.5.)

Ta nemško-švedska kriminalka je sicer luč sveta ugledala že pred tremi leti, vsi ostali pa bomo lahko napeto zgodbo o lovu na serijskega morilca gledali konec maja. Dominic Monaghan (Lost) je newyorški detektiv, ki ga pokličejo v Stockholm, kjer nekdo pobija svetlolase ženske. Delati mora s švedskim kolegom (Michael Nyqvist), s katerim pa se seveda ne razume. Oba se morata boriti s svojimi težavami in najti skupen jezik, če hočeta ujeti morilca. Primer namreč ni omejen le na New York in Stockholm.

Z novimi sezonami se vračajo med drugim Dear White People, I’m Dying Up Here, in Unbreakable Kimmy Schmidt.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Ta stran uporablja piškotke. Dokler ste na strani, se strinjate s pravilnikom.
Sprejmem piškotke
x